28. februar 2023. godine u Galeriji „Sreten Stojanović“ sa početkom u 19 časova.

PROGRAM

J. S. Bah: Orguljska fantazija a mol

K vodam Iordanskim
(duhovna pjesma)

Bednaя ptička
(duhovna pjesma)

Solnыško zahodit
(božićna pjesma)

Černый voron
(kozačka pjesma)

Konь boevoй
(kozačka pjesma)

Prolegala tы putь – dorožka
(kozačka pjesma)

Fantazija na temu ruske narodne pjesme Korobeйniki

Divčinonьka po gaю hodila
(bjeloruska narodna pjesma, Brjanska oblast)

Я na gorku šla
(ruska narodna pjesma)

Varijacije na temu ruske narodne pjesme Aй vse kumuški, domoй

Šli tri geroя
(ruska narodna pjesma)

Oй, sad vo dvore
(ruska narodna pjesma)

Take each day as a gift
(muzika i tekst: G. Vasiljeva i V. Vasiljev)

Starый klen
(muzika: A. Pahmutova; tekst: M. Matusovski)

Podmoskovnыe večera
(muzika: V.Salavjov-Sjedoj; tekst: M. Matusovski)

Bubencы
(muzika: V. Bakalejnikov; tekst: A. Kusikov)

Birюzovыe kolečki
(ciganska romansa)

Ah, tы, bereza
(instrumental)

Pesnя o družbe
(muzika i tekst: G. Vasiljeva i V. Vasiljev)

Utuška lugovaя
(ruska narodna pjesma)

Kalinka
(ruska narodna pjesma)

Васиљева Галина Викторовна
Галина Васиљева завршила је средњу школу, смјер руководилац народног хора, у Москви 1999. године, на Музичком колеџу „Гњесини“. Исте године завршила је и инструментални смјер за народне инструменте на Московском музичком колеџу „А. Г. Шнитке“. Дипломирала 2002. године на Санкт-Петербурском Државном универзитету за културу и умјетност на одсјеку за инструментално извођаштво, а двије године касније на Музичкој академији „Гњесини“ дипломирала је на одсјеку за соло народно пјевање. Више од десет година била је солиста Московске концертне филхармоније „Москонцерт“.
Активно се бави друштвеним и методолошким радом. Учествује у раду жирија и организационих одбора међународних и сверуских такмичења и фестивала: Отвореног међународног такмичења солиста и ансамбала извођача на народним инструментима „Учитељ и ученик“, II Oтвореног међународног такмичења извођача на националним вишежичаним инструментима „Вера Городовскаја“, XII међународног фестивала-такмичења „Ружа вјетрова“ и многих других. Била је члан организационог одбора концертног програма „Војна слава Русије“ у концертној сали Саборне цркве Христа Спаситеља.
Лауреат је међународних и сверуских извођачких такмичења и фестивала: VI отвореног међународног такмичења музичких ансамбала (1996), Треће артијаде Русије (1997), Првог отвореног међународног такмичења извођача на древним народним трзајућим инструментима (1998), Отвореног међународног такмичења музичких композиција посвећеног 2000. годишњици хришћанства за висок професионализам извођења дјела (1999), Отвореног међународног такмичења композиција духовне и свјетовне музике (1999), Пете артијаде Русије (1999), Сверуског фестивала-такмичења „Љубављу и јединством ћемо се спасити” (2005).
Одликована је дипломом Руске православне цркве „За добротворни рад у очувању и развоју руске умјетности и културе“ (2004).