Priznati umetnik i kreator likovnih radova koji su izlagani na samostalnim i grupnim izložbama. Nagrađivan pisac priča, eseja, i pesama. Kao umetnički kritičar, kulturni analitičar i publicista, nastupao na posećenim tribinama. Autor brojnih tekstova o umetnosti, kulturnoj politici, i obrazovanju. Prilozi su mu objavljivani i štampani u mnogim časopisima i knjigama. Dugogodišnji honorarni ili ushićeni saradnik raznolikih političkih i kulturnih redakcija. Redovno uređuje tri autorska bloga. Rođen 1975. godine u Kraljevu, gde živi i radi kao nastavnik matematike u Gimnaziji.
~ ~ ∘ ~ ~
Kraći tekstovi i prikazi, koji obuhvataju i kritičke osvrte na savremenu svetsku umetničku produkciju, publikovani su na brojnim portalima i u časopisima najrazličitijih ideoloških usmerenja i opredeljenja (Politika, Peščanik, Nova srpska politička misao, Biznis & Finansije, AkuzatiV, P⋅U⋅L⋅S⋅E, Svetinje Braničeva, Filmske radosti, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Vaseljenska TV, Časopis KULT, Novi standard, Art-Anima, Fond strateške kulture (Rusija), Zelena učionica, Forum beogradskih gimnazija, Centar akademske reči Šabac, Zvezdani kolodvor, Helly Cherry, Afirmator, Original magazin, časopis Nekazano, Sinhro…).
Poeziju sam objavljivao na stranicama časopisa KULT, u štampanoj antologiji i internet časopisu kluba umetnika Zvezdani kolodvor, kao i u štampanom časopisu Nekazano (Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca Bar). Moje kratke priče publikovali su magazin Art-Anima, Časopis KULT, webzine Helly Cherry, portal za književnost i kulturu čitanja Sinhro, časopis Nekazano (štampano izdanje), časopis Afirmator, časopis Naše stvaranje Leskovačkog kulturnog centra (štampano izdanje), i izdavačka kuća Alma u više zbornika/knjiga (štampano izdanje), kao i Priče iz komšiluka (Banjaluka, štampano izdanje, najbolje priče na regionalnom književnom konkursu 2021. godine). Moj esej o književnici Mileni Jesenskoj štampao je kulturni dodatak Politike, časopis KULT u tematu „Žene i nauka“, kao i Zvezdani kolodvor u svom časopisu.
U decembru 2022. godine, Centar za kulturu „Sveti Stefan, despot srpski“ u Despotovcu organizovao je moju samostalnu autorsku izložbu 26 kolaža i crteža.
U avgustu 2021. godine, moje dve kompjuterske grafike odabrane su za učešće na jubilarnoj međunarodnoj XXX izložbi malog formata u galeriji Kulturnog centra u Šapcu.
U novembru 2019. godine, dobio sam prvu nagradu za kratku priču na jubilarnom desetom konkursu “Vukašin Conić”, u konkurenciji 175 pisaca i 299 priča, tokom svečanosti u organizaciji Kulturnog centra u Leskovcu, za priču “Kako je gospodin Matis nakon vazdušne perspektive zanemario i zemljinu gravitaciju, uz zapaženu ulogu gospodina Čaplina”.
U avgustu 2019. godine nastupao sam na promociji knjige “Izazov modernosti”, autora Milije Belića, kritičara i teoretičara umetnosti svetske reputacije, u organizaciji biblioteke “Braća Nastasijević” iz Gornjeg Milanovca.