What are you looking for?

FESTIVAL CRTEŽA I MUZIKE

Galerija Sreten Stojanović je u regionu, ali i šire, prepoznata kao ustanova u kojoj se organizuju izložbe priznatih umjetnika sa visokim likovno-umjetničkim vrijednostima.

Ono po čemu se ona izdvaja od ostalih sličnih institucija je pružanje prilike mladim i neafirmisanim umjetnicima da stvaraju svoja djela u toku Festivala crteža i muzike. On je u konceptu likovne kolonije i organizuje se svake godine a izrazito je podsticajan za rad jer učesnici dolaze u kontakt sa kolegama sličnih interesovanja  u atmosferi slobodnog rada i istraživanja. Njihov stvaralački impuls se nadopunjuje i raznovrsnim muzičkim koncertima što doprinosi kreiranju sadržajnih djela u jednom savremenom interdisciplinarnom prostoru. Mladalački duh svih učesnika je snažan i izražajan pa zbog toga privlači veliki broj publike. Ona može sve vrijeme trajanja festivala posmatrati njihove procese stvaranja i biti učesnik u komunikaciji među učesnicima.

Festival organizujemo već 13 godina i do sada je učestvovao veliki broj mladih umjetnika koji su svojim radovima značajno obogatili  fundus Galerije ali i cjelokupnu likovnu scenu Prijedora.  Prvi je održan 2007. godine.

2023., FESTIVAL CRTEŽA I MUZIKE
16. FESTIVALA CRTEŽA I MUZIKE
Позивамо Вас на свечано отварање  16. ФЕСТИВАЛА ЦРТЕЖА И МУЗИКЕ Овогодишња теника је  АКВАРЕЛ. Свечано отварањ...
FESTIVAL CRTEŽA I MUZIKE, Foto
15. Festival crteža i muzike-PEJZAŽ
Galerija „Sreten Stojanović“ i ove godine organizuje Festival crtežai muzike, 15. po redu. Tema ovogodišnjeg Festivala je PEJZ...
FESTIVAL CRTEŽA I MUZIKE, Foto, Izložbe 2021
14. FESTIVAL CRTEŽA I MUZIKE -PORTRET
Ove godine od 20. do 24. jula smo 14. put održali Festival crteža i muzike, tema je bio portret. Festival je bio svojevrstan o...
Back Top