28. фебруар 2023. године у Галерији „Сретен Стојановић“ са почетком у 19 часова.

ПРОГРАМ

Ј. С. Бах: Оргуљска фантазија а мол

К водам Иорданским

(духовна пјесма)

Бедная птичка

(духовна пјесма)

Солнышко заходит

(божићна пјесма)

Черный ворон

(козачка пјесма)

Конь боевой

(козачка пјесма)

Пролегала ты путь – дорожка

(козачка пјесма)

Фантазија на тему руске народне пјесме Коробейники

Дивчинонька по гаю ходила

(бјелоруска народна пјесма, Брјанска област)

Я на горку шла

(руска народна пјесма)

Варијације на тему руске народне пјесме Ай все кумушки, домой

Шли три героя

(руска народна пјесма)

Ой, сад во дворе

(руска народна пјесма)

Take each day as a gift

(музика и текст: Г. Васиљева и В. Васиљев)

Старый клен

(музика: А. Пахмутова; текст: М. Матусовски)

Подмосковные вечера

(музика: В.Салавјов-Сједој; текст: М. Матусовски)

Бубенцы

(музика: В. Бакалејников; текст: А. Кусиков)

Бирюзовые колечки

(циганска романса)

Ах, ты, береза

(инструментал)

Песня о дружбе

(музика и текст: Г. Васиљева и В. Васиљев)

Утушка луговая

(руска народна пјесма)

Калинка

(руска народна пјесма)

Васиљева Галина Викторовна

Галина Васиљева завршила је средњу школу, смјер руководилац народног хора, у Москви 1999. године, на Музичком колеџу „Гњесини“. Исте године завршила је и инструментални смјер за народне инструменте на Московском музичком колеџу „А. Г. Шнитке“. Дипломирала 2002. године на Санкт-Петербурском Државном универзитету за културу и умјетност на одсјеку за инструментално извођаштво, а двије године касније на Музичкој академији „Гњесини“ дипломирала је на одсјеку за соло народно пјевање. Више од десет година била је солиста Московске концертне филхармоније „Москонцерт“.

Активно се бави друштвеним и методолошким радом. Учествује у раду жирија и организационих одбора међународних и сверуских такмичења и фестивала: Отвореног међународног такмичења солиста и ансамбала извођача на народним инструментима „Учитељ и ученик“, II Oтвореног међународног такмичења извођача на националним вишежичаним инструментима „Вера Городовскаја“, XII међународног фестивала-такмичења „Ружа вјетрова“ и многих других. Била је члан организационог одбора концертног програма „Војна слава Русије“ у концертној сали Саборне цркве Христа Спаситеља.

Лауреат је међународних и сверуских извођачких такмичења и фестивала: VI отвореног међународног такмичења музичких ансамбала (1996), Треће артијаде Русије (1997), Првог отвореног међународног такмичења извођача на древним народним трзајућим инструментима (1998), Отвореног међународног такмичења музичких композиција посвећеног 2000. годишњици хришћанства за висок професионализам извођења дјела (1999), Отвореног међународног такмичења композиција духовне и свјетовне музике (1999), Пете артијаде Русије (1999), Сверуског фестивала-такмичења „Љубављу и јединством ћемо се спасити” (2005).

Одликована је дипломом Руске православне цркве „За добротворни рад у очувању и развоју руске умјетности и културе“ (2004).